Home

Proeftraining en hardlooptips voor Serious Dorpsfestival

Biddinghuizen - 24 november 2016.  Loopgroep Biddinghuizen draagt een steentje bij aan de dorpsactie Serious Dorpsfestival. De trainers geven proeftraining en hardlooptips voor jong en oud, speciaal voor het goede doel. Dit alles vindt zaterdagmiddag 10 december midden in het dorp op Het Plein plaats.

Iedereen is welkom om aan de clinic mee te doen tegen een vrijwillige bijdrage, of je nu wel of niet al een hardloper bent. Het is van 14.00 tot 15.00 uur. Wellicht is het een mooie aanleiding om in het nieuwe jaar hardlopen als goede voornemen te hebben. Dan zijn de eventuele kerstkilo´s er zo weer af. Sommigen willen misschien weten hoe je je ademhaling onder controle houdt. Anderen willen sneller leren hardlopen, wat meer over techniek weten of zich gewoon uitleven voor de dorpsactie en het goede doel.
 
Hoe loop je honderd marathons
Niet alleen de trainers Eddy Claus, Anton Mangnus en Leny Burgers-Veentje, maar ook veel lopers van de loopgroep zijn aanwezig. Dorpsgenoten kunnen hen naar hun ervaringen vragen. Bijvoorbeeld aan Cees Bouma, want hoe kan het dat hij dit jaar zijn honderdste marathon heeft gelopen? Iedereen kan meedoen aan de clinic, ook kinderen, en zo een vrijwillige bijdrage in de pot doen.
 
Proeftraining week eerder
De loopgroep organiseert de proeftraining een week voor Serious Dorpsfestival, omdat de lopers tijdens het evenement meedoen aan de kerstloop in Dronten. ´We willen ons graag inzetten voor 3FM Serious Request en het doel in het dorp, dus vandaar dat wij uitwijken naar 10 december´, aldus de voorzitter Jan Scherpenisse. Meer informatie staat op www.loopgroepbiddinghuizen.nl of de actiesite www.bhzsr.nl.
 
Serious Dorpsfestival
De week voor kerst is de landelijke actieweek voor 3FM Serious Request en het Rode Kruis in Het Glazen Huis. Ook in Biddinghuizen komen inwoners met elkaar in actie. Speciaal voor het goede doel organiseren zij samen de tweede editie van het Serious Dorpsfestival. In dorpshuis Het Koetshuis, met activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december, aansluitend op de kerstmarkt. De helft van de opbrengst in Biddinghuizen gaat naar stille nood in het dorp via werkgroep Diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. 

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat