Home

Van snacks tot stamppotbuffet: Serious samen eten

Van snacks tot stamppotbuffet: Serious samen eten Biddinghuizen - 11 december 2016.  Op zaterdag 17 december hoeft niemand te koken in Biddinghuizen. Behalve de vrijwilligers van Open Tafel. Zij verzorgen een lunchbuffet en stamppottenbuffet tijdens Serious Dorpsfestival in Het Koetshuis. Onder het mom van gezellig samen eten voor het goede doel.

Biddinghuizer ondernemers als Restaurant De Klink, Strandpaviljoen Bremerbaai, AH Jan Schuurhuis, Wiebe de Vries, Fruithandel Teun van Beek, Bakker Tietema, Flevosap helpen mee om de buffetten mogelijk te maken. Inwoonster Rosalien Reyne wil de speklappen sponsoren en zelfs meehelpen met het klaarmaken van de maaltijden. De uiteindelijke opbrengst gaat naar het goede doel van 3FM Serious Request en stille nood dichtbij.
 
Oproep: nodig elkaar uit
De organisatie hoopt dat bezoekers van het festival ook dorpsgenoten uitnodigen om aan te schuiven aan het buffet. Om onder de mensen te zijn, om deel te nemen aan de actie, omdat het anders niet mogelijk is, om wat voor reden dan ook.
 
Combiticket
Bezoekers kunnen het Serious Dorpsfestival starten met een kop koffie en wat lekkers, wat gebakken is door dorpsgenoten. Van 12.00 tot 14.00 uur is het lunchbuffet geopend; de prijs is € 3,50 per persoon. Na alle activiteiten kan men zaterdagavond genieten van het Stamppottenbuffet voor € 5,- per persoon. Met ingrediënten uit de poldergrond. Dit is tussen 17.30 en 19.30 uur. De organisatie nodigt iedereen uit daarna in het dorpshuis te blijven, want om 20.00 uur begint het Koetshuiskamerconcert, oftewel de jamsessie Biddinghuizen United. Overigens is het ook mogelijk om stamppot mee te nemen voor thuis. 
 
Snacks & Friet
Wie liever geniet van friet kan ook in het dorpshuis blijven. Bij de bar is het mogelijk snacks en patat te bestellen. Ook dat geld is voor het goede doel. En dan heb je live radio van dj’s Ane en Wilco erbij. Dit kan ook op de vrijdagavond van het festival.
 
Kookgroep Open Tafel helpt mee
De buffetten worden klaargemaakt en uitgestald door de Kookgroep Open Tafel. De dames verzorgen al jarenlang wekelijks een maaltijd voor alleenstaande ouderen. Ook in de 2e Kamer in Het Koetshuis. Hiervoor ontvingen zij vorig jaar de Gouden IJsvogel als dank en verdienste. Nu zetten zij zich in tijdens Serious Dorpsfestival, zodat iedereen van hun kooktalenten kan genieten. 
 
Serious Dorpsfestival is een dorpsactie van de inwoners van Biddinghuizen. Gezamenlijk organiseren zij 24 uur lang activiteiten voor jong en oud in dorpshuis Het Koetshuis om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request en voor stille armoe dichtbij, via werkgroep diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. Meer informatie staat op www.bhzsr.nl

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat