Home

Felicitaties voor Serious Dorpsfestival

Felicitaties voor Serious Dorpsfestival Biddinghuizen - 18 december 2016.  Zonder een stand te weten, feliciteerden diverse dorpsgenoten de organisatie van Serious Dorpsfestival met het resultaat. Dat zegt alles over de sfeer en hoe de inzet voor het goede doel, vooral ook lokaal voor stille nood, wordt gewaardeerd in Biddinghuizen.

Ook de initiatiefnemers vinden de dorpsactie geslaagd. Alleen al vanwege het saamhorigheidsgevoel en lol bij de voorbereiding vooraf. De felicitaties zijn wat hen betreft dan ook voor alle betrokken vrijwilligers, de actievoerders, de uitdagers, de inzetters, de supporters, de sponsors en de bezoekers.

Mooie bedragen
Er kwamen mooie bedragen binnen van diverse acties. Dorpsbelangen collecteerde op de kerstmarkt meer dan honderd euro. Loopgroep Biddinghuizen haalde bijna honderdvijftig euro op. De kleuters dansten zo’n vijftig euro bij elkaar. De RPM/Spinning Marathon bracht maar liefst € 800,- op voor de brievenbus. Heren 2 van BAS Basketbal doneerde na hun spannende thuiswedstrijd samen met hun sponsor Klamer tweehonderd euro.

Veel plaatjes aangevraagd
De muzikale inzet van Biddinghuizen United leverde meer dan tweehonderdvijftig euro op. Gedurende het festival zijn er veel plaatjes aangevraagd bij de dj’s die live radio maakten. Daarnaast levert het eten en drinken in Het Koetshuis ook een bijdrage op. Dit moet op moment van schrijven nog geteld worden, vandaar dat er nog geen stand vermeld kan worden.

'Geld komt goed terecht'
Van het opgehaalde geld wordt woensdag de helft door een aantal inwoners van Biddinghuizen naar het Glazen Huis in Breda gebracht. De andere helft is voor stille nood in eigen dorp, via werkgroep Diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. Zij dragen er zorg voor dat het geld goed terecht komt, zowel binnen als buiten de kerkgemeente.

Aandacht voor elkaar
Voorzitter Harm Tolsma: ‘Wat er ook wordt opgehaald, wij zullen er voor zorgen dat het geld op een goede plek terecht komt om dorpsgenoten te helpen waar geen helpers zijn.’ Hij vindt het mooi hoe het werk van diaconie binnen en buiten de kerk onder de aandacht is gebracht bij de inwoners van Biddinghuizen. Dorpsbelangen waardeert de actie vanwege het dorpsgevoel en dankt de organisatie.

De komende dagen worden momenten en terugblikken gedeeld op de actiesite www.bhzsr.nl en Facebook
 


<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat