Home

Volle bak Biddinghuizen United

Volle bak Biddinghuizen United Biddinghuizen - 19 december 2016.  Tot in de gang stonden de bezoekers van Serious Dorpsfestival te luisteren naar het huiskamerconcert. Het was volle bak bij de jamsessie van Biddinghuizen United, een groep dorpsgenoten die samen muziek maakte voor het goede doel. Met verrassende momenten.

Het meest ontroerende moment was het slotlied Mag Ik Dan Bij Jou (Schuilen) van Claudia de Breij. Normaal een sololied op piano, nu met gitaar en klarinet. Voor deze gelegenheid deden twintig inwoners mee. Van jong tot oud, onder wie de heren Tolsma (85) en Tietema (89). In het koor zongen niet alleen zeven kinderen mee, maar ook dorpshuisbeheerder Joke Harms en dorpsvoorzitter Willem Feiken. Bij de declamatie van de heer Tietema en zijn blik omhoog, hield menigeen het niet droog.

Saamhorigheid
Initiatiefnemer Mariëlle Steeneveld: ‘We wilden dat dit jaar de jamsessie niet alleen qua muziekachtergronden ‘united’ was, maar ook in leeftijd.’ En die saamhorigheid straalde af op het publiek. De opkomst, het zichtbaar genieten van de mensen en het samen muziek maken, zorgden ervoor dat de muzikanten glunderden. Onder wie Yvette van Turnhout-Ellenkamp en Maarten Jochemsen van Maris Sonores.

Liedjes in een ander jasje
Tijdens de jamsessie brachten Sieberen Sybesma en Pieter Leendertse van de Biddinghuizer band Zeldzaam eigen nummers. Daarnaast kon het publiek genieten van bekende liedjes in een ander jasje. Zo werd met de kinderen het populaire Sexy Als Ik Dans van Nielson muzikaal omgetoverd tot het kerstlied: ’t Is Weer Tijd Voor Kerst. ´Ouders zijn blij met deze versie´, grapt Mariëlle Steeneveld. ´Ik kreeg al een bedank appje.´ En Joke Harms zong een duet van haar favoriete BZN.

Verrassende ontdekking
Door Biddinghuizen United heeft het dorp ook nieuw talent ontdekt. De zestienjarige Robin Walsarie Wolff trad voor het eerst op en begeleidde zichzelf op gitaar. Het filmpje van haar optreden gaat ‘viral’.

De jamsessie is in akoestische huiskamerconcert setting, waardoor publiek er boven op zit. Een oudere bezoeker: ´Complimenten, want het was voor onze oren ook aangenaam.´ Met dank aan de techniek van Robert Wester. ´En wat ook een mooie Nederlandse liedjes van de jongens.´  
 
´Wat is dit gaaf´
Vorig jaar zat Harm Dijkstra nog in het publiek, nu speelde hij de bas: ´Wat was dit gaaf en wat ben ik blij dat ik ja heb gezegd. Volgend jaar doe ik weer mee.´ Dit geldt ook voor Sanne Sybesma, Aniek Harms en Manon Graafland en de kinderen Lieke, Anouk, Rachel, Danielle, Diaz, Mirre en Melanie die dit jaar voor het eerst meededen.   

Verbinding
Al met al heeft het project Biddinghuizen United voor verbinding gezorgd. ´Dat is was muziek doet.´ Dat blijkt uit de lol tijdens de voorbereiding, de repetities, het optreden en de reacties naderhand. Er wordt al weer nagedacht over een volgende editie. Wie mee wil doen of iemand weet wie ook muziek kan maken of van zingen houdt, kan een mail sturen naar biddinghuizenunited@gmail.com

(Foto's: Wim Kapteijn)
(Film: Rowan Scholtanus)

Biddinghuizen United: Mag Ik Dan Bij Jou - Claudia de Breij 

Repetitie Biddinghuizen United: Hoe gaan we voor de microfoon staan?

Biddinghuizen United: Met blazers Maris Sonores

Biddinghuizen United: Volle bak, tot in de gang luistert het publiek mee

Biddinghuizen United: BZN duet

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat