Home

Meneer Tietema (89) ontroert tijdens Biddinghuizen United

Meneer Tietema (89) ontroert tijdens Biddinghuizen United Biddinghuizen - 19 december 2016.  Midden in het leven staan zij. Tijdens Serious Dorpsfestival letterlijk. De heren Tolsma en Tietema deden mee aan de jamsessie Biddinghuizen United voor het goede doel. Twee tachtigplussers tussen kinderen, tieners en andere muzikale dorpsgenoten. Het werd een bijzondere zaterdagavond.

Eén van de meest ontroerende momenten was het slotlied Mag Ik Dan Bij Jou (Schuilen) van Claudia de Breij. Normaal een sololied op piano, nu met gitaar en klarinet. Voor deze gelegenheid deden twintig inwoners mee. Van jong tot oud, onder wie de heren Tolsma (85) en Tietema (88). In het koor deden niet alleen zeven kinderen mee, maar ook dorpshuisbeheerder Joke Harms en dorpsvoorzitter Willem Feiken.

Zin in muzikaal feest
De kracht van Biddinghuizen United is dat bekende liedjes in een ander jasje worden gegoten. Zo ook die van Claudia de Breij, het lievelingsnummer van meneer Tietema, zo vertelde hij bij de Coen & Sandershow op Radio538. Zijn reactie toen hij werd benaderd voor dit project was: ´Ik heb wel zin in een feestje.´ Zijn deelname maakte het publiek nieuwsgierig, want iedereen kent de polderpionier.

Saamhorigheid
Hoe jong of oud je ook bent, op ieder moment kun je je onzeker voelen of ergens bang voor zijn en dan wil je schuilen. Sanne Sybesma (14) zong het eerste couplet. Het koor, met de kinderen, zong de refreinen. De overige coupletten werden, begeleid door muziek, gedeclameerd door de heer Tietema. Bij het laatste deel sprak hij: ´Als het einde komt en als ik dan alleen ben, mag ik dan bij jou.´ Hij keek hierbij omhoog. Dat ontroerende het aanwezige publiek en menigeen hield het niet droog.  

Toepasselijk lied
De heer Tietema wilde dat het publiek aan het einde nog een keer het refrein meedeed. Meneer Tolsma zong met zijn olijke ogen en open armen ´Ik hou een kamer voor je vrij´. Een mooie boodschap dat toepasselijk is bij het goede doel waarvoor geld wordt opgehaald tijdens de dorpsactie Serious Dorpsfestival.

Naast steun voor 3FM Serious Request gaat de helft van de totale opbrengst naar werkgroep Diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen. Voor stille nood dichtbij. De werkgroep helpt waar geen helpers zijn, waarbij het niet uitmaakt of je wel of niet kerkelijk bent.

Meedoen
Alle deelnemers genoten van hun deelname. Wie een volgende keer mee wil doen, of een muzikale dorpsgenoot kent, kan een mail sturen naar biddinghuizenunited@gmail.com.

(Foto's: Wim Kapteijn)
(Film: Rowan Scholtanus)
(Klik hier voor film Liesbeth van der Streek)
(Klik hier voor meer foto's van Fotostudio Wierd voor de FlevoPost)

 

Biddinghuizen United: Mag Ik Dan Bij Jou Schuilen - door twintig inwoners 

Biddinghuizen United: repetitie hoe voor microfoon staan

Biddinghuizen United: Onderonsje dorpsvoorzitter met de heer Tietema 

Biddinghuizen United: attenderen op het doneren voor het goede doel. De kinderen en de heren Tietema en Tolsma wachten tot hun lied aan de beurt is.

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat