Home

Biddinghuizen in beeld bij Glazen Huis Breda

Biddinghuizen in beeld bij Glazen Huis Breda Biddinghuizen - 21 december 2016.  Woensdag is de eerste helft van de opbrengst van Serious Dorpsfestival naar het Glazen Huis in Breda gebracht. Namens Biddinghuizen, bedoeld voor de NPO 3FM Serious Request actie voor kinderen met longontsteking. Het bezoek was live te volgen via Facebook.

In totaal heeft het afgelopen weekend gehouden Serious Dorpsfestival een bedrag van € 3.524,= opgebracht. Aanstaande zaterdag vindt de overhandiging van het geld aan Diaconie Biddinghuizen plaats. Deze werkgroep, die helpt bij stille nood in eigen dorp, ontvangt ook € 1.762,=.

Live verslag
´Jongens, we zijn er´, zo begint Suzanne Vogelaar-Harms het live verslag via Facebook (zie onder) vanaf het Glazen Huis. Samen met Joke en Huib Harms en Liesbeth van der Streek is zij als Team Koetshuis namens het dorp naar Breda gegaan. Met als doel het geld dat in Biddinghuizen is opgehaald bij de 3FM dj’s door de brievenbus te doen. Ondertussen wordt de Biddinghuizer vlag trots omhoog gehouden. 

(tekst en foto´s na filmpje verder)

(Live verslag via Facebook van Suzanne Vogelaar-Harms)
Meekijken via tv
Dorpsgenoten kijken live mee. Niet alleen via Facebook, maar ook via de tv. Op zoek naar de bekende gezichten. Rosalie, Mark en Jopie delen foto’s van de tv-scherm nadat zij hun dorpsgenoten en de vlag hebben gespot. Terwijl het lied Are You With Me uit de speakers knalt op het plein, live op NPO 3FM, staat het team Koetshuis geduldig te wachten in de rij voor de speakers.

Geld doneren
In het live verslag (zie onder, op 9:40) wil Joke graag zo snel mogelijk doneren. ´We hebben een tas vol geld.´ Het eerste deel gaat door de brievenbus, geholpen door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Het is zoveel, dat Liesbeth assisteert. Dit alles is live te volgen, niet alleen via het verslag van Suzanne. Ook op televisie is het team duidelijk in beeld met de vlag voor de ramen. Trots melden dorpsgenoten dit via sociale media.  

3FM DJ Domien vriend van #BHZSR
Terwijl het geld naar binnen stroomt, houdt Suzanne een BNN Vriendenboekje omhoog. Ze hoopt dat Domien vrienden wil worden van BHZSR. Marielle Steeneveld heeft dit boekje speciaal laten maken met de titel ´De vrienden van BHZSR´. 3FM DJ Domien die samen met DJ Frank in het Glazen Huis zeven dagen radio maakt, werkt bij BNN en herkent het meteen. Hij steekt zijn duim op en door de brievenbus vraagt Suzanne hem of hij iets wil invullen. En dat doet Domien (16:40).   

Kindertekeningen door brievenbus
Tijdens het wachten op Domien, die ondertussen ook radio moet maken, stopt Liesbeth het laatste geld door de brievenbus. Natuurlijk maakt het team ook een foto. Joke heeft ook de tekeningen van de kinderen uit Biddinghuizen meegenomen. Die zijn gemaakt op de kindermiddag van Serious Dorpsfestival.

De knutsels voor de dj´s hingen eerst bij de radiohoek in het Koetshuis voor de dj´s Ane en Wilco. Nu gaan ze door de brievenbus en zijn ze als steun voor DJ Frank en DJ Domien. Op de foto´s is te zien wat hij in het boekje heeft geschreven als Vriend van BHZSR, zoals er zovelen zijn in Biddinghuizen.    

(Foto: Jopie ten Cate) Suzanne houdt vriendenboek omhoog en maakt live verslag bij de brievenbus. Ondertussen doneren Joke en Liesbeth het geld.

(Foto: Mark Scholtanus) Huib houdt vlag omhoog. Beelden vanuit het Glazen Huis met dj Domien.

(Foto: Rita Jochemsen) De LAK AAN-actie van de 6-jarige ongeneeslijk zieke Tijn voor Serious Request ontroert. Naast het lakken van nagels bekijkt hij ook de tekeningen van de kinderen uit Biddinghuizen. 

Vriendenboekje BNN ´Vrienden van BHZSR´

Reacties van 3FM dj Domien in het vriendenboekje BHZSR

Nog meer reacties van 3FM dj Domien, ´onze vriend van BHZSR´

Vriendenboekje

(Foto: Rosalie van Ruler) DJ Domien in het Glazen Huis en Joke en Huib voor de brievenbus met Team Koetshuis

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat