Home

Serious Dorpsfestival schenkt helft opbrengst aan diaconie

Serious Dorpsfestival schenkt helft opbrengst aan diaconie Biddinghuizen - 25 december 2016.  De actie Serious Dorpsfestival in Biddinghuizen haalde € 3524,- op. Niet alleen bedoeld voor NPO 3FM Serious Request. De helft van de opbrengst, € 1762,-, is voor werkgroep Diaconie. Op kerstavond werd deze symbolisch overhandigd tijdens ‘Zingen onder de Toren’.

‘Wat een mooi bedrag doneert Serious Dorpsfestival aan de arme kant van Biddinghuizen’, zo bedankte Harm Tolsma, voorzitter van werkgroep Diaconie de organisatie. Ane Sybesma deed de overhandiging, hij is een van de dj’s die vorig weekend tijdens het hele festival live radio maakte en zo aandacht schonk aan het werk van diaconie voor dorpsgenoten. Woensdag is het geld voor Serious Request door een aantal inwoners naar het Glazen Huis in Breda gebracht.
 
De werkgroep was al blij met de aandacht voor stille nood dichtbij, en waardeert iedere euro. Tolsma: ‘Wij dragen er zorg voor dat het geld goed terecht komt het komende jaar. Hierbij zullen wij ook geregeld bekend maken in welke vorm het geld wordt besteed.’
 
Helpen waar geen helpers zijn
Werkgroep diaconie van de protestantse gemeente Biddinghuizen biedt op discrete manier praktische dienstverlening aan mensen in de knel, binnen en buiten de kerk. Voor zover men een beroep wil doen op diaconie. Harm Tolsma: ´Dat kan door een onverwachte situatie zijn, of ter overbrugging bij afwachting van een uitkering.´ In de tv-programma’s ‘Schuldig’ op NPO2 en The Amsterdam Project op RTL4 zijn voorbeelden van mogelijke situaties.

Diaconie
Vaak is een luisterend oor al voldoende of even helpen bij een klusje in en om huis. De werkgroep heeft ook een vervoersdienst om een dorpsgenoot bijvoorbeeld naar het ziekenhuis te brengen. En het project Mattie Maatje. Daarnaast is er een participatie met inloophuis De Kans en de kerstpakkettenactie met KESA van de parochie. Voor hulpaanvragen kan men een mail sturen naar diaconie@pgbiddinghuizen.nl.
 
Serious Dorpsfestival
Serious Dorpsfestival werd voor de tweede keer gehouden. Hierbij komen inwoners van Biddinghuizen samen in actie voor het goede doel met activiteiten in het dorpshuis die geld moeten opleveren. Dorpsbelangen collecteerde op de kerstmarkt meer dan honderd euro. Loopgroep Biddinghuizen haalde bijna honderdvijftig euro op. De kleuters dansten zo’n vijftig euro bij elkaar. De RPM/Spinning Marathon bracht maar liefst € 800,- op voor de brievenbus. Heren 2 van BAS Basketbal doneerde na hun spannende thuiswedstrijd samen met hun sponsor Klamer tweehonderd euro.
 
Geslaagde actie
De muzikale inzet van Biddinghuizen United leverde meer dan tweehonderdvijftig euro op. Gedurende het festival zijn er veel plaatjes aangevraagd bij de dj’s die live radio maakten. Daarnaast levert het eten en drinken in Het Koetshuis ook een bijdrage op. De initiatiefnemers kijken terug op geslaagde actie. Alleen al vanwege het saamhorigheidsgevoel en lol bij de voorbereiding vooraf. Zij danken alle betrokken vrijwilligers, de actievoerders, de uitdagers, de inzetters, de supporters, de sponsors en de bezoekers.
 
Zingen onder de Toren
Tijdens het Serious Dorpsfestival was de eindstand nog niet bekend. Daarom vond de symbolische overhandiging van het geld plaats tijdens het ‘Zingen onder de Toren’. Een traditie in Biddinghuizen op kerstavond, waarbij het dorp weer bijeen komt om samen kerstliederen te zingen, onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Maris Sonores. Bij de met kerstverlichting versierde kerktoren, met de levende kerststal.
 
Dat is ook de avond waarop de eindstand van de landelijke actie van Serious Request bekend werd gemaakt. Hiervoor is in totaal € 8.744.131 opgehaald voor het Rode Kruis die hiermee longontsteking bij kinderen gaat bestrijden. 


(Uiterst links Harm Tolsma en Ane Sybesma)

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat