Home

Dj´s 24 uur in actie Serious Dorpsfestival

Dj´s 24 uur in actie Serious Dorpsfestival Biddinghuizen - 24 november 2015.  Rode draad tijdens het Serious Dorpsfestival op 18 en 19 december in Biddinghuizen zijn de twee dj´s die 24 uur muziek gaan draaien. In dorpshuis Het Koetshuis. Ane Sybesma en Wilco den Teuling hebben samen met de organisatie leuke acties voor hun marathon bedacht. Zij maken alvast bekend hoe zij veel geld willen ophalen voor 3FM Serious Request.

'Waarom wij meedoen? Omdat wij fan zijn van Joke en Serious Request', zegt Ane Sybesma. Joke Harms is beheerder van het dorpshuis en ook bij de dorpsactie betrokken. Ze heeft al een mooie plek voor de dj's gereserveerd. In de ruimte met de grote bar, het hart van het dorpshuis. Overigens zijn de tv-beelden van het Glazen Huis van 3FM ook te volgen via een beamer en een groot scherm.

Plaatjes aanvragen
Wilco den Teuling vertelt dat de bezoekers van het Serious Dorpsfestival ter plekke tegen geld een plaatje kunnen aanvragen. Speciaal voor deze gelegenheid maakt een vrijwilliger een brievenbus, bekend van het Glazen Huis. Ane en Wilco wonen praktisch hun hele leven in Biddinghuizen. En inwoners kennen hen als de ´plaatjes draaiers´.

Alweer vijfentwintig jaar geleden begon Ane bij Soos Neptunus als dj en haalde binnen een half jaar Wilco erbij. Samen deden ze de Mazda & Co Show. Jaren achtereen verzorgden zij ook de muziek op het Oud & Nieuw-feest in het dorp. Vanaf zijn negende jaar heeft Ane regelmatig als Piraat programma's uitgezonden. Vroeger met een bouwdoos enkel in de eigen straat, eind jaren 80 met een aantal vrienden als LOB (Lokale Omroep Biddinghuizen) en tot 2011 was hij te horen bij Radio Manhattan.

Gekkigheid
Wat de mannen met Serious Request hebben? ´Dat is honderd procent radio.´ Nu mogen zij zelf non-stop radio maken en hebben vooral zin in de lol. ´De bezoekers en luisteraars kunnen afwisselende muziek en gekkigheid van ons verwachten´, aldus Wilco. ´Kom maar op met de verzoekjes. Wij doen alles, als het maar geld oplevert!´

Wake-up call door dj's
Dat Biddinghuizen in is voor gekkigheid blijkt wel uit het oorspronkelijke idee om een lawaaioptocht te organiseren op zaterdagochtend. Bedoeld om het dorp wakker te maken voor deze actie. 'Wellicht vindt niet iedereen dat prettig', grapt Ane. Daarom is een alternatief bedacht: de wake-up call door de dj's. Bezoekers mogen vrijdagavond en ´s nachts voor geld iemand opgeven die zaterdagochtend vroeg wakker gebeld moet worden door de dj´s. Dit wordt ook uitgezonden via de livestream.

De vraag is natuurlijk of de dj's zelf deze 24 uur wakker blijven. Ane: 'Wellicht dat we om en om een powernap nemen. Maar als het festival goed loopt en er 's nachts veel bezoekers komen, dan geeft dat energie en gaan wij gewoon door.´ De reacties die de dj´s tot nu toe hebben gehad zijn zeer positief. De radio-uitzending vanaf Serious Dorpsfestival is ook thuis te volgen via een livestream op http://www.bhzsr.nl.

Serious Dorpsfestival
Dorpsgenoten komen samen in actie voor 3FM Serious Request en organiseren het Serious Dorpsfestival. Met Lowlands en Defqon is Biddinghuizen voor 3FM luisteraars hét festivaldorp van Nederland. En dat wil de inwoners laten zien! Het evenement start gelijk met Serious Request in Heerlen. Vanaf vrijdag 18 december 21.00 uur is dorpshuis Het Koetshuis 24 uur lang boordevol activiteiten voor jong en oud. Ook met elementen van de landelijke 3FM actie. Meer informatie en hoe mee te doen staat op http://www.bhzsr.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat