Home

24 uur geld inzamelen bij Serious Dorpsfestival

24 uur geld inzamelen bij Serious Dorpsfestival Biddinghuizen - 19 december 2015.  In het Koetshuis in Biddinghuizen is vrijdagavond de aftrap gegeven voor het Serious Dorpsfestival. Gedurende 24 uur zamelen inwoners geld in voor Serious Request, een landelijke actie van de radiozender 3FM.

Tijdens dit etmaal zijn er verschillende activiteiten waaraan kan worden deelgenomen door geld te betalen. Volgens de organisatoren is Biddinghuizen bekend door de grote festivals die er worden gehouden en daarom is er voor gekozen de inzamelactie de naam Serious Dorpsfestival te geven.

Goed doel
Dit jaar staat 3FM Serious Request stil bij de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van een oorlog. Hierdoor hebben zij geen scholing en toekomstperspectief. Het Rode Kruis ondersteunt hen om vaardigheden te leren die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen.

Almere
Ook in Almere werd geld ingezameld voor Serious Request. Studenten en medewerkers van het MBO College Almere hebben zich de afgelopen weken onder het motto 'onderwijs voor onderwijs' ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor jongeren in conflictsituaties. De verschillende acties leverden een totaalbedrag op van 7026,61 euro.

Een groep docenten en studenten is vrijdagmiddag naar Het Glazen Huis in Heerlen vertrokken om daar de cheque te overhandigen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat