Home

Huiskamerconcerten tijdens Serious Dorpsfestival

Huiskamerconcerten tijdens Serious Dorpsfestival Biddinghuizen - 27 november 2015.  Bij Biddinghuizen hoort muziek. Ook tijdens het Serious Dorpsfestival, een actie van de inwoners voor 3FM Serious Request. Dankzij een samenwerking met HKconcerten komt er zelfs een muziekfestival, met huiskamerconcerten op vrijdag 18 en zaterdag 19 december.


‘Een festival in een festival, in ons eigen dorp’, vertelt Mariëlle Steeneveld enthousiast. Ze benaderde namens de organisatie HKconcerten.nl voor één artiest. ‘Toen zij echter hoorden dat het voor  Serious Request was, kwamen zij met een aanbod van vijf artiesten, onder wie Daniel Cane en het Almeerse theaterduo Ongeremd.´ Volgens Mariëlle, die zelf geregeld festivals en poppodia bezoekt, is het een mooie line-up. Muziekliefhebbers kunnen nu muziek ontdekken in het dorp Biddinghuizen zelf, in plaats van op Lowlands verderop. ´Helemaal voor wie fan is van het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland, met 3FM dj Giel Beelen.´
 
Opbrengst kaartverkoop geheel naar goed doel
De singer songwriters werken graag mee aan dit ludieke festival in Biddinghuizen. De sponsors Gicom BV en Boomkwekerij C. van Diepen BV maken dit mogelijk. Op deze wijze gaat de opbrengst van de kaartverkoop in z´n geheel naar het goede doel. Een kaartje voor een huiskamerconcert kost € 6,-. Met een festivalkaart van € 25,- kun je alle optredens bijwonen en steun je de actie. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een van de ruimtes in het dorpshuis tot huiskamer getransformeerd, waar muziekliefhebbers van harte welkom zijn om van muziek op z’n puurst te genieten.
 
Vrijdagavond muziekavond
Op vrijdagavond zijn er drie concerten. JARA is de eerste singer songwriter die je uitnodigt in ´haar huiskamer´. Ze ontwapent met haar breekbare stem en verhalende folkpopliedjes met jazz-invloeden. Met haar kleurrijke liedjes brengt Lara Kroon een warme sfeer. Geïnspireerd door Ella Fitzgerald, Joni Mitchell en Corrine Bailey Rea zijn haar nummers een mengelmoes van pop, jazz en soul. En deels Nederlandstalig. De afsluiting is aan het theaterduo Ongeremd. De mannen spelen Nederlandstalige Kleinkunst-Pop. Met tussendoor een cover. Van rappe up-tempo liederen tot aan mooie ballades.
 
Optredens zaterdag
Aan het einde van de zaterdagmiddag bezorgt To Twelve de bezoekers in dorpshuis Het Koetshuis gegarandeerd kippenvel. De band komt met drie personen die elkaar kennen van de Rockacademie in Tilburg. Ze laten zich inspireren door bands als Fleetwood Mac, The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young. Maar dan met de sound van nu. Loepzuivere close harmony.

Daniel Cane, van Pinkpop naar Biddinghuizen
Als laatste komt Daniel Cane. Een knuffelbeer met gitaar. Muziek met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Dit jaar opende hij met een showcase op Eurosonic/Noorderslag. Vervolgens toerde Daniel Cane met Danny Vera en De Dijk en ging hij mee met de Popronde. Ook speelde hij live bij 3FM, bevrijdingsfestival Zwolle en onverwacht op PinkPop. Hoewel geen Lowlands komt Daniel Cane toch optreden in Biddinghuizen. Speciaal voor 3FM Serious Request.
 
Oproep voor extra act ´Biddinghuizen United´ jamsessie
De organisatie hoopt op een zesde optreden. ‘Het lijkt ons geweldig wanneer muzikale talenten uit Biddinghuizen samen het laatste akoestisch huiskamerconcert geven. Biddinghuizen United. Als afsluiting van het muziekfestival en opmaat naar de bekendmaking van de eindstand van de actie Serious Dorpsfestival.’ Mariëlle roept muzikanten en zangers en zangeressen op om mee te doen en zich aan te melden via bhzsr15@gmail.com.
 
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het muziekfestival tijdens Serious Dorpsfestival start komende week. Meer informatie hierover volgt. Je aanmelden hiervoor kan alvast per mail, dan ontvang je als eerste de informatie. Vanaf vrijdag 18 december 21.00 uur is dorpshuis Het Koetshuis 24 uur lang boordevol activiteiten voor jong en oud. Meer informatie hierover komt te staan onder Programma en het verloop van de actie is te volgen op www.facebook.com/bhzsr15.

Daniel Cane - Zaterdag 19 december in Het Koetshuis in Biddinghuizen

To Twelve - Zaterdag 19 december in Het Koetshuis in Biddinghuizen

JARA - vrijdag 18 december in Het Koetshuis in Biddinghuizen

Lara Kroon - vrijdag 18 december in Het Koetshuis in Biddinghuizen

Ongeremd - vrijdag 18 december in Het Koetshuis in Biddinghuizen

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat