Home

Streefbedrag Serious Dorpsfestival gehaald

Streefbedrag Serious Dorpsfestival gehaald Biddinghuizen - 20 december 2015.  Voldaan kijkt Biddinghuizen terug op de dorpsactie Serious Dorpsfestival. In 24 uur hebben de inwoners € 5007,39 opgehaald voor Serious Request, een landelijke actie van radiozender 3FM.
In dorpshuis Het Koetshuis kon jong en oud hieraan een bijdrage leveren door mee te doen aan de vele activiteiten.


Door diverse samenwerkingen was er een gevarieerd programma op het festival. Met huiskamerconcerten, sport en spel, een pop-up eetcafé, kinderactiviteiten en creativiteit met kaarten en sneeuwpoppen. Er werd vooral veel geld opgehaald met de RPM/Spinning Marathon en uitschieter was Hedi-Darts met € 1023,- alleen al voor hun activiteit. De verbindende factor waren de dj’s Ane Sybesma en Wilco den Teuling. Zij draaiden 24 uur muziek en maakten radio waardoor de actie via een livestream ook thuis te volgen was. Zij bleven tijdens het hele festival wakker.  
 
Onder de indruk
Het motto van het dorp is ‘Biddinghuizen, we doen het samen’. Het Serious Dorpsfestival bewijst dit weer. Desondanks is de organisatie onder de indruk van de inzet van iedereen. Een geintje op een dartavond is uitgegroeid tot een festival. Biddinghuizen is bij 3FM luisteraars immers bekend van festivals zoals Lowlands. Het hele programma is in vier, vijf weken uit de grond gestampt door ieders enthousiasme en door snel met elkaar te schakelen.
 
Verbinding
Dat je inzetten voor een goed doel en muziek verbindt symboliseerden acht dorpsgenoten tijdens het laatste huiskamerconcert. Zij kenden elkaar al wel, maar maakten speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst samen muziek. Met een jamsessie onder de naam Biddinghuizen United. De opmaat naar het bekendmaken van het eindbedrag. En dankzij de ondersteuning van sponsoren waren de kosten gedekt en gaat de hele opbrengst van € 5007,39 naar het goede doel.  
 
Goed doel 
Dit jaar staat 3FM Serious Request stil bij de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van een oorlog. Hierdoor hebben zij geen scholing en toekomstperspectief. Het Rode Kruis ondersteunt hen om vaardigheden te leren die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen.

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat