Home

5000 euro van Serious Dorpsfestival goed besteed

5000 euro van Serious Dorpsfestival goed besteed Biddinghuizen - 21 december 2015.  Biddinghuizen heeft met het Serious Dorpsfestival € 5000,- opgehaald voor 3FM Serious Request. Hiermee kan het Rode Kruis kinderen en jongeren in oorlogsgebieden helpen. Bijvoorbeeld 250 schoolpakketten uitdelen of 25 jongeren een startkapitaal bieden om een eigen bedrijfje te beginnen.

Op haar site heeft het Rode Kruis uitgelegd wat zij met het geld kan doen.
 
Onderwijs
Voor € 2,- krijgt een jongere een uur bijscholing van het Rode Kruis in bijvoorbeeld Engels of wiskunde.
Voor € 20,- krijgt een kind/ jongere een schoolpakket met eigen schooltas en schoolspullen zoals pennen, stiften en schriften.
 
Werkervaring
Voor € 150,- zorgt het Rode Kruis ervoor dat een jongere de beschikking krijgt over een startup kit. Denk aan een naaimachine, loodgieters- of autogereedschap; materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan wanneer een beroepsopleiding is afgerond.
Voor € 140,- per maand volgt een jongere beroepsonderwijs om bijvoorbeeld elektricien, reparateur, ict’er of kleermaker te kunnen worden.
Met een startkapitaal vanaf € 200,- geeft het Rode Kruis een afgestudeerde jongere de kans om een eigen bedrijfje te beginnen. Dit bedrag is ‘vanaf € 200', afhankelijk van grootte en type bedrijf.
 
Traumaverwerking
Voor € 4,- kan een kind/jongere een maand land 2 tot 3 keer per week terecht bij een opvangcentrum van het Rode Kruis voor psychosociale ondersteuning.

Meer informatie

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat