Home

Spontaan optreden Biddinghuizen United smaakt naar meer

Spontaan optreden Biddinghuizen United smaakt naar meer Biddinghuizen - 22 december 2015.  De jamsessie door inwoners van Biddinghuizen was één van de bijzondere momenten op het Serious Dorpsfestival. Het publiek is verrast door het optreden van hun dorpsgenoten en reageerde enthousiast. Acht mensen die elkaar al wel of nog niet of alleen van gezicht kenden, zetten zich muzikaal samen in voor het goede doel: Biddinghuizen United.

[onderin de jamsessie op YouTube]

In drie weken tijd werd de groep geformeerd, werden liedjes uitgekozen, de tekst en de akkoorden erbij gezocht. Er was maar één avond gelegenheid om met elkaar af te stemmen wie aan welk lied zou meedoen en om te oefenen. De organisatie stelde de deelnemers die het spannend vonden gerust door te melden dat het vooral ging om de inzet voor het goede doel en om het plezier hebben. En dat is gelukt.
 
Covers, eigen liedjes en een primeur van Zeldzaam
Het optreden van Pieter, Sieberen, Yvette, Francisca, Esther, Maarten, Lisa en Marielle maakte veel los: verstilling, ontroering en hilariteit. Voor het zesde huiskamerconcert werden samen covers gespeeld. Sieberen en Pieter zitten in de Biddinghuizer band Zeldzaam en uit hun repertoire spelen zij Het Raakt Me Niet. Ze geven het publiek een primeur, want ze brengen voor het eerst het nummer Mooier, uit hun nieuwe theatertour. De bedoeling is dat ze komend voorjaar vier keer in het theater gaan optreden, waaronder in Dronten. Het slotlied is een eigen bewerking van All About That Bass van Meghan Trainor en heet nu Ik Kijk Uit Naar De Kerst. Een tekst met een knipoog en muziek aangevuld met klarinet en de bas op de sousafoon.
 
Het concept smaakt naam meer, zowel bij het publiek als bij de muzikanten en de organisatie. Naderhand werd zelfs al nagedacht over wie de volgende keer ook kunnen meedoen. Hopelijk inspireert het meer mensen om samen muziek te maken.
 
Hoe het begon…
Bij Biddinghuizen hoort muziek. Ook tijdens het Serious Dorpsfestival, een actie van de inwoners voor 3FM Serious Request. Dankzij een samenwerking met HKconcerten en sponsoring van Gicom en Boomkwekerij Van Diepen werd er een muziekfestival georganiseerd met vijf huiskamerconcerten op vrijdag 18 en zaterdag 19 december. De organisatie hoopte vooraf op een zesde optreden. Met zoveel koren en een muziekvereniging als Maris Sonores in het dorp moet het toch lukken om met eigen muzikale inwoners een jamsessie te houden? Na een oproep en persoonlijke benadering is de jamsessie een feit. Het wordt de afsluiting van het muziekfestival en opmaat naar de bekendmaking van de eindstand van de actie Serious Dorpsfestival. In totaal heeft het festival € 5007,39 opgebracht in 24 uur tijd.

(Met ook dank aan Foto Gery voor de foto's, www.bywilco.nl voor de filmopnamen, Robert Wester en Sipke Woudstra voor de techniek, De Meerpaal voor het geluid, VOC Goederenmarkt voor de huiskamer)

Primeur: Eigen lied Zeldzaam - Mooier

Cover Will And The People - Lion in the Morning Sun

Cover John Lennon - Imagine

Eigen versie All About That Bass - Kijk Uit Naar De Kerst

Cover Madonna - Like A Prayer

Eigen Lied Zeldzaam - Het Raakt Me Niet

Cover Ben Howard - Keep Your Head Up

Cover Hallelujah

Cover Marco Borsato - Dromen Zijn Bedrog

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat