Home

Daniel Cane verliest hart in Biddinghuizen

Daniel Cane verliest hart in Biddinghuizen Biddinghuizen - 23 december 2015.  Singer-songwriter Daniel Cane kwam, zong en veroverde harten. Afgelopen weekend gaf hij een huiskamerconcert in Biddinghuizen tijdens het Serious Dorpsfestival. Eerder dit jaar trad hij al op bij Eurosonic/Noorderslag, Bevrijdingsfestival Zwolle en op PinkPop. De organisatie was dan ook opgetogen dat hij naar dorpshuis Het Koetshuis kwam.


[onderin huiskamerconcert op YouTube]
 
‘Toen ik hiervoor gevraagd werd, kon ik geen nee zeggen om twee redenen. Dat is voor Serious Request en het is in Biddinghuizen. En hier bij Biddinghuizen verlies ik elk jaar minimaal twee keer mijn hart… én mijn portemonnee. Inderdaad bij Lowlands,’ zo begon Daniel Cane zijn optreden voordat hij het lied Cold Feet inzette. De toon voor dit huiskamerconcert is meteen gezet. Muziek met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran.    
Daniel Cane ruilt rendier voor cd
Gevat, guitig en gimmick
Wanneer Daniel Cane, oftewel Nico Reeter, vervolgens met het publiek een koortje wil zingen, waarschuwt hij de mannen. ‘Als je denkt dat het stoerder is om niet mee te zingen… vrouwen vinden het leuker als je het wel doet.´ De bezoekers grinniken.  Hij is duidelijk 'on fire' en zet het I'm On Fire van Bruce Springsteen in en men zingt vurig mee. Daniel Cane mag dan zijn hart hebben verloren in Biddinghuizen, met zijn gevatte opmerkingen, guitige blik en zijn dynamiek hebben de bezoekers hem ook in zijn hart gesloten. Nico is ook gek op de rendier in het decor van de huiskamer. Het wordt de gimmick van het optreden. De rendier van Joke, beheerder van Het Koetshuis, is geruild voor zijn cd. Een cadeautje als herinnering aan de huiskamerconcerten in ´haar´ dorpshuis.  
 
Volgt Daniel de voetsporen van Dotan?
Na alle succes van het afgelopen jaar waarbij Daniel Cane met zijn band The Rebellion ook toerde met De Dijk en Danny Vera, is er alvast een hoogtepunt in het nieuwe jaar in het vooruitzicht. Daniel Cane gaat een album opnemen met de producer van Dotan. De singer-songwriter die twee jaar geleden nog zelf in huiskamers optrad en nu Ziggo Dome uitverkoopt. Wie weet waar Daniel Cane over twee jaar staat. Wellicht een weerzien op zijn favoriete Lowlands. 

(In samenwerking met HKconcerten.nl en Daniel Cane. Met ook dank aan Foto Gery voor de foto's, www.bywilco.nl voor de filmopnamen, Robert Wester en Sipke Woudstra voor de techniek, De Meerpaal voor het geluid, VOC Goederenmarkt voor de huiskamer.)

Daniel Cane verliest hart in Biddinghuizen

Daniel Cane waarschuwt mannen in publiek: 'Vrouwen vinden je leuker als je meezingt'

Toch een liefdesliedje van Daniel Cane

Geluidsman Robert Wester geniet van dynamiek stem Daniel Cane

Daniel Cane zingt Give Me Love van Ed Sheeran

Daniel Cane verklaart de liefde voor de rendier van Joke

Daniel Cane en de huiskamergenoten zingen 'I'm on fire' van Bruce Springsteen

Daniel Cane zingt met ziel en zaligheid in Biddinghuizen

Dank je wel Biddinghuizen, hopelijk tot snel. This town, this place, zingt Daniel Cane. I'll be coming home again!

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat